top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Spiegel-reflex

Terugblikken

Wat heb je vastgelegd

Hoe wil je dat meenemen

Vooruit kijken

Wat wil je vastleggen

En wat zie je als je nu een selfie maakt?

Spiegelreflexcamera, wegwerpcamera, smartphone, potlood en papier. Bijna iedereen heeft wel iets mee op pad om dingen mee vast te leggen. Voor welk perspectief kies je dan? Het moment, voor de toekomst, omdat het zo hoort.. Ga je op de grond liggen of juist ergens op staan om ver of op iets neer te kunnen kijken?


Een vakantieperiode is vaak iets waar we naar uit kijken. De vermoeidheid neemt ‘ineens’ toe, de laatste loodjes, het ruikt ‘s ochtends buiten naar het campingleven in plaats van naar de dauw op het gras, het ‘welverdiende’ vrij zijn komt eraan…


En als het dan zover is, raas je dan alsnog door? En is dat waarom een vakantie vaak te kort voelt? Of vertraag je ook werkelijk, mag alles even zijn zoals het is en sta je jezelf toe niks te doen? Best wel een verschilletje, niet waar? Hoe lekker zou het zijn als je even gas terug neemt en het jaar bewust afsluit? (Misschien helpt het idee dat ‘gas terug’ niet per se langzamer betekent;))


Wat is er allemaal gebeurd? Hoe zag dat eruit? Welke gevoelens kreeg je daarbij? Maak het tastbaar voor jezelf. Graaf eventueel in je agenda, of fotogalerij. Stof je verzamelde voorwerpen af die zijn verdwenen in de vensterbank. Heb je al die pareltjes wel echt beleeft of is er veel verzand in je hoofd?


Afgelopen week sloot ik een stageperiode af met een van mijn stagiaires. En ja, ik doe ook aan een evaluatie. Niet alleen voor mij als tolkmentor, of voor haar als stagiaire, maar voor ons allebei. Eerlijk is eerlijk, ik ben ook niet zo van de ‘evaluatie’ (ik ga broeden op een andere naam!), én… we hebben wel geweldige gesprekken gehad naar aanleiding ervan! Feedback en inzichten voor allebei, herinneringen aan hobbels, bloopers, fijne momenten, leerzame momenten. Gevolgd door van alles en nog wat. We hadden het niet willen missen.


Dit alles mag natuurlijk op een leuke manier. Ik zou bijna ‘moeten’ willen zeggen, haha! Het leven is een feest, en je moet nog steeds zelf de slingers ophangen. Dus het voorbeeld van hierboven was onder het genot van een drankje, dat een diner werd, heerlijk op het terras.


Tip: Aan het eind of direct na je vakantie kan je er ook even voor gaan zitten om te kijken wat komend jaar je mag brengen. En kijk dan ook naar wat er allemaal al is, zodat je weet dat je je niet voor alles een slag in de rondte hoeft te werken.


Vind je het fijn als ik met je meekijk? Kijk dan even bij de Work it en jouw Next Level! Of stuur me een berichtje:)


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page