top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Balans

Kan alles in het leven alleen maar leuk zijn? Of misschien dan alleen in je werkleven? Of ondernemersleven? Natuurlijk zijn er dingen die je minder goed liggen, maar de leuke dingen wegen daar wellicht tegenop. Het is maar net hoe je het bekijkt denk ik. Én hoe het voelt! Iets met balans…

Balans wordt vaak geassocieerd met fijn en dus leuk. Onbalans met niet fijn en onprettig. Daar heb ik wel een idee over, jij vast ook, maar misschien interessanter om het eerst te onderzoeken.


Ik heb nog nooit iemand gesproken die niet bezig is met zoiets als balans. Niet dat iedereen het zo bij naam noemt, maar er is een gemene deler.


Voorbeelden van mezelf?

*Bij mij was en is het soms nog zo dat ik ‘op de rem’ moet. Wanneer ik me vol overgave in een project heb gestort en mezelf, en daarmee de rest van mijn leven, vergeet.

*Of misschien weet je nog mijn PAUZEbordje. Ik heb hem nog steeds, hoewel hij niet meer op mijn bureau staat, maar op mijn deur hangt. Af en toe even niks. Even bewegen, drinken, ademen, zijn. Nodig om fijn verder te kunnen werken.


Wat balans complex kan maken, is dat de ene balans je prima dient als mens. En een andere balans je prima dient in je werk. En dan ben je ook nog jezelf in je werk.. En wil je met een voldaan gevoel je werkdag afsluiten.. Wacht even, het is allemaal verbonden! Hoezo complex?!


Hoe ik omga met balans? Door mezelf uit te nodigen er regelmatig naar te kijken, kom ik vaak een heel eind. Proberen objectief te kijken naar wat er speelt, zoals mijn dag/weekritme, de invulling van mijn werk en vrije tijd, naar wat het aangenaam of onprettig laat voelen. En dit kan voor mij dus én balans én onbalans zijn! Beiden kunnen me een gevoel geven van rust en mij uitdagen om in actie te komen.


Ik schrijf net aan een vriendin: ‘sommige dingen die ik heb gemist, overprikkelen me nu’. Dan kan ik het niet helpen een ouderwetse weegschaal voor me te zien! Die schaaltjes hoeven dan heus niet standaard in gelijke positie te verkeren. Beetje scheef houd me scherp;)


Hoe ziet jouw weegschaal eruit? Wellicht kan ik je helpen de praktische to do's van het ondernemen als tolk te verlichten met een Work it workshop!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page