top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Samen vind je meer wegen naar...

Wanneer reflecteer jij bewust op hoe het met je gaat en wat je aan het doen bent?

Is dat knip en klaar voor je? Of zou je dat wel willen maar weet je niet hoe? Of denk je daar niet de tijd voor de hebben. Of vraag je je af waarom je dat zou doen?


Het kan allemaal, haha! En misschien ook weer niet. Wellicht heb je nog te ervaren hoeveel je dat kan opleveren.


Denk bijvoorbeeld aan intervisie. Voor mij zijn dit echt momenten van reflectie en kijken naar mogelijkheden. Reflectie op een casus, mijn handelen, wat het persoonlijk te weeg heeft gebracht. Hoe ik om kan gaan met het gegeven dat een situatie op een bepaalde manier is verlopen. En hoe ik daarvan kan leren voor toekomstige, nieuwe ervaringen.

Ik weet dus dat ik drie à vier keer per jaar sowieso twee uur lang, met tolkcollega’s, kijk naar wat er mogelijk is. Wat ik zelf mogelijk niet heb overwogen.


Nou is intervisie meteen een lang moment, maar lang niet zo frequent. Dus in het klein is het ook heel fijn en waardevol om met regelmaat te reflecteren. Niet zo klein als de vele momenten voor, tijdens, en na een opdracht, het kan ook ergens daar tussenin.


Wat voor mij ook werkt is het afspreken met andere ondernemers en dat doe ik 1 keer per maand. En daarnaast bel ik bijna wekelijks met een vriendin-ondernemer. Deze gaan dan niet over het tolken, maar over de rest, mijn bedrijf. Want er zijn ook andere dingen nodig, dan alleen tolken. En bij hun kan ik mijn ideeën, plannen en uitvoering van ander aanbod bespreken en verder vormgeven.


Oeh, en vergeet niet hoe je andere kunt inspireren en ondersteunen! Door te luisteren naar andermans ervaringen, daarover mee te denken. Plus hier kan je ook veel van leren voor jezelf. En als je je eigen belevenissen en struggels deelt is dat dus ook een wederzijdse les!


Misschien had je die mogelijkheid nog niet overwogen ;)


Ik nodig je graag uit om op verkenning te gaan. En stuur me gerust een bericht als je ergens over wilt sparren. Samen kom je verder!

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page