top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Startende tolk of professional?

Bijgewerkt op: 30 jun. 2021

Als ik om mijn heen kijk, zie en hoor ik verschillende benamingen voor studenten die bijna hun tolkdiploma op zak hebben en tolken die hun diploma sinds kort op zak hebben.

Voor mij ben je in beide gevallen een startende professional! Misschien noem je jezelf nog geen startende professional, dat mag, maar onderschat je jezelf dan niet een beetje ;)

Hoe voel het voor jou als je jezelf startende professional noemt? Ga gerust even in de spiegel staan en zeg het eens tegen jezelf. Dus niet je telefooncamera in de selfie stand, want dan kijk je jezelf niet echt aan. Maar in die spiegel. En zeg het hardop! Dat kan in alle tonen, sterktes en melodieën of in gebarentaal, als het maar meer is dan het alleen te denken.


Gaan je mondhoeken al iets omhoog staan :) sta je te dansen voor de spiegel? Misschien heb je een paar slokken water nodig, voordat je het uitgesproken krijgt. Of heb je meteen het angstzweet op je voorhoofd?


Voor alles begrip! Been there, done that. Niet altijd even comfortabel. Er kunnen van allerlei gevoelens bij komen kijken. Weet dat je niet de enige bent.


Helpt het als je jezelf startende tolk noemt, in plaats van startende professional? Voelt dat dan anders? Is er een verschil? Of is het ‘weer zo’n officiële term’ die door jou nooit wordt gebruikt? Ik ben heel benieuwd welke benaming je het liefst gebruikt. En welke benaming anderen kunnen gebruiken als het over jou gaat. Zoals ik :)


Ik hoop dat je deze benamingen ook gaat onderzoeken voor jezelf. Serieus interessant! Been there, done that ;)


Want zoals ik al vroeg: ‘Onderschat je jezelf niet een beetje als je jezelf geen startende professional noemt’? Kijk eens naar waar je nu staat, wat je allemaal geleerd hebt, ervaren en doorleefd. Welke vaardigheden je allemaal beheerst en kan toepassen als professional. Dat is me nogal wat! Het is daarmee ook iets waar je op mag vertrouwen. Op dit fundament kan bouwen. En het is een vangnet waar je op kan terugvallen als je het even niet meer weet.


Dus… hoe zou je jezelf nu noemen als je voor de spiegel staat?Zoek je nog iets meer stevigheid in de zakelijke kant van het tolkleven? Dan is de Work It workshop misschien iets voor jou! In een avond weet je hoe je kan starten en hoe je je administratie op orde maakt en houdt. Check hem hier!

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page