top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Het jaar 2019 ont-wikkeld


Het nieuwe jaar gestart met een nieuwe baan. Ik werk nog steeds voor mezelf als tolk Nederlandse Gebarentaal en nu ook als docent tolkvaardigheden, stagebegeleider en studieloopbaanbegeleider op de tolkopleiding in Utrecht. Een mooie combinatie die steeds beter bij me past. En onlangs mocht ik het contract tekenen voor een vaste aanstelling.


In aanvang van het jaar minder getolkt, om te investeren in mijn nieuwe baan. Inmiddels steeds beter ingewerkt en weer steeds meer beschikbaar om te tolken.


Een jaar waarin ik veel heb geleerd. Over mijn vak, mijn nieuwe werk, en mezelf in mijn werk.

Een paar cursussen gevolgd, veel literatuur gelezen en gespard met collega’s. En door te doen, leer ik nog steeds het meest. Met dank aan de feedback die ik krijg van velen.


De combinatie van werken als zzp’er en in loondienst is interessant. Zeker omdat de inhoud van beiden zo dichtbij elkaar liggen. De praktijk van mijn tolkopdrachten kan ik meteen gebruiken in mijn werk als docent. En als docent leer ik ook van alles wat ik mee kan nemen naar mijn praktijk.


Mijn wens om andere, vernieuwende, interessante, meer en leuke opdrachten te kunnen tolken, heb ik uitgesproken. En inmiddels zijn er al een aantal op mijn pad gekomen, waar ik dit geweldig leuke werk mocht uitvoeren. Bij bekende en nieuwe klanten. De voldoening die dat geeft kan ik alleen uitleggen met mijn gezicht, daar zijn haast geen woorden voor.


Mijn enthousiasme neem ik mee naar de opleiding en dat werkt ook voor de studenten. Ze zijn leergierig en willen alles weten van hun toekomstige beroep. Voor de een al smachtend in zicht, voor de andere nog ongeduldig en ver vooruit.


Het jaar 2019 was een mooi jaar, een leerzaam jaar, en ook een heel pittig jaar waarbij mijn grenzen zijn getest. Als een vlucht van een adelaar, wild, snel, maar ook dansend op de wind en altijd vooruit. Soms verloor ik een paar veren en soms zweefde ik in vol overzicht op de thermiek. Op naar een goed en tof nieuw jaar, 2020 (tweeduizendtwintig).


De beste wensen voor jullie allemaal!


Tot ziens!


Marcha

Handmate Gebarentolk & Communicatie


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page