top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Extra uitdaging

Bijgewerkt op: 24 apr. 2019Vandaag kwam ik hem weer eens tegen in een artikel: Wat wil jij later worden? Instant kippenvel krijg ik ervan. Een greep uit wat het bij mij oproept; gericht op de toekomst; vergeten wie we nu zijn en dat dat ook iets is; moeten presteren. Niet heel leuk, want ik ben toch al wat?


Vroeger vonden een aantal familieleden dat ik fysiotherapeut zou worden, onder andere omdat ik zo goed hun nek kon masseren… Ok dan… Weet je hoeveel theorie je dan moet leren, en hoe niet goed ik daar toen in was? En hoezo fysiotherapeut? Ik wilde binnenhuisarchitect worden. Haha!


Vanzelfsprekend of niet

Ok, ik zit misschien op de woorden. Maar het klinkt toch heel anders als iemand je vraagt ‘wat voor werk je later zou willen doen.’ Dat is toch wat er bedoeld wordt? Misschien is dat voor velen een meer helpende vraag, want het is reuze interessant om te onderzoeken wat je leuk vindt om te doen en hoe je daar je werk van kan maken. Want ja, voor een boterham moet je werken. Zo werkt dat…


Gelukkig is er ook een heel leven naast werk. Je bent niet je werk, maar je werkt, je bent collega. En daarbuiten ben je jezelf, kind van je ouders, misschien een broer/zus, vriend/ vriendin, wellicht partner, moeder/vader, hondenbaasje en ga zo maar door. Dat is best een groot leven naast je werk. Dit jaar liet ik mijn zus schoenen zetten (figuurlijk) voor al deze ‘rollen’. Niet omdat je iets van Sinterklaas moet verdienen (daar ga je bijna weer), maar omdat al deze personen bewust even aandacht mogen krijgen. Het is allemaal zo vanzelfsprekend.. maar is dat wel vanzelfsprekend?


Vraag over de toekomst

Misschien is het makkelijker om een vraag over de toekomst te stellen dan over het moment. Terwijl ik dat vroeger wel nodig had en nog steeds. Niet denken dat je wel weet hoe het met me gaat. Nee, dat mag je me gerust vragen. Dan kan ik daar het antwoord op geven. Ik weet alleen niet of je daarop zit te wachten. Ik hoop het wel.


Nieuwe uitdaging

‘En als je dan weet wat je later wilt gaan doen. Mag ik je dan vragen waarom je dat nu zo graag wilt? En hoe je de weg daarna toe voor je ziet? Waar je nu staat en wat ik daarin voor je kan betekenen?’

Ik ben zo blij dat ik deze vragen na de kerstvakantie mogelijk vaker mag stellen. Dan ga ik namelijk op mijn eigen tolkopleiding werken als docent en stagebegeleider. Kneiterveel zin heb ik daarin!


Fijne dagen gewenst en voor wie vakantie heeft een goede vakantie.

Dat je elke dag je dromen na mag jagen in een mooi, goed en gezond nieuwjaar, 2019!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page