top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Dromen verwezelijken met doelen

Hoe kunnen doelen maken en bepalen hoe je werkt?

Hoeveel je werkt, wat voor werk, wat voor inkomsten wil je en hoe kan je dat doen?

Niet werken betekent geen inkomsten. Maar soms ben je vrij om een droom te leven.


Stel dat je een doel hebt: Ik wil een huis kopen, al dan niet samen met iemand. Dan weet je dat je het moeilijker krijgt als ZZP’er dan wanneer je in loondienst werkt. In loondienst, met vast contract, ben je namelijk een betrouwbare klant voor de bank. Maar als zelfstandige moet je van de laatste drie jaren cijfers aanleveren. Dus als je een ‘betrouwbare’ klant wilt zijn voor de bank, én ook een beetje leuke hypotheek wilt kunnen krijgen, dan is het fijn om van die drie jaar mooie cijfers te hebben. Het liefste nog met een stijgende trend, maar zeker een steady lijn. Want van die drie jaar nemen ze het gemiddelde. En daarnaast moet je even een praktische knop aanzetten, omdat je achterlijk veel papierwerk moet indienen (gelukkig digitaal tegenwoordig:)).


Adem in! En adem uit!


Maar alles voor jouw doel, jouw droom! Om in het voorbeeld te blijven: Jouw huis op een bepaalde plek, je eigen stek opbouwen. Het gevoel dat je daarbij hebt, is jouw giga spandoek boven de weg die je bewandeld en die je in het vizier houdt. En maakt dat wanneer je in die praktische molen zit, je vooruit blijft gaan.


Kijk daarnaast ook naar hoe je je werk invulling geeft. Wat voor werk doe ik dan? Hoe zorg ik voor een leuk inkomen mét leuk werk. Zodat ik voldoening blijf halen uit mijn werk, en ik mijn energie bij me kan houden in plaats van energie te lekken. Hierdoor raak je minimaal vierdubbel voldaan:

‘Yes ik heb lekker gewerkt!

Yes ik heb nog energie, want ik haal energie uit mijn werk.

Yes, wat heb ik een fantastisch beroep, waarmee ik een fijn inkomen genereer.

En waarmee ik mijn dromen kan realiseren!’


Dus het kan een voornemen zijn om een bepaalde tijd, op een bepaalde manier te werken. En het hoeft niet natuurlijk. Ik heb ook tot twee keer toe een parttime baan gehad, en daarnaast blijven tolken. Omdat dat was wat ik op dat moment wilde doen. Dat kan, maar weet ook dat het invloed kan hebben op dit soort dingen.


Tot slot lieve mensen,

Je leven is meer dan alleen werken. Hoe wil je dat de rest van je leven eruit ziet? Welke invulling wil je aan je leven geven, samen met anderen, naasten, huisdieren, je hobbies, eigen wensen. Dat leven kan je ook nu al leven, hoe klein ook. Het kan alleen maar groeien! En ja, hier moet je ook voor werken:)

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page