top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Alpe d'HuZes 2018

Een week niet beschikbaar. Een week niet op vakantie. Wat ga je dan doen? Kon ik het maar uitleggen, kon ik het maar woorden geven. Zelfs met gebaren kom ik er niet uit. Het heet Alpe d’HuZes. Een Nederlands evenement in de Franse Alpen op en om de Alpe d’Huez. Met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek door het KWF. Daar heb ik me een week lang ingezet als vrijwilliger in Team Communicatie.

Na mijn deelname van vorig jaar, toen ik vier keer de berg op fietste om zo zoveel mogelijk geld op te halen, kriebelde mijn benen dit jaar niet. Maar Alpe d’HuZes zat al in mijn hart, dus loslaten kon en wilde ik niet. Ik ben me gaan afvragen hoe ik me op een andere manier kon inzetten en al snel kwam ik uit bij vrijwilligerswerk. Deelnemers zijn nodig, maar zonder vrijwilligers is er ook geen Alpe d’HuZes. Iets met communicatie? Dat leek me een strak plan!


Online Alpe d’HuZes Magazine

In aanloop naar de koersweek heb ik een aantal Bijzonder verhalen morgen schrijven voor de website. En tijdens de koersweek heb ik met een geweldig team, dat elkaar ter plekke pas leerde kennen, van dinsdag tot en met vrijdag het Online Alpe d’HuZes Magazine gemaakt. Vier edities vol beelden en verhalen van deze koersweek. Voor de thuisblijvers, sponsoren, als naslagwerk en ga zo maar door. In de hoop iedereen te kunnen laten proeven van wat Alpe d’HuZes 2018 is en wat het met mensen doet.

Een ervaring die ik niet had willen missen. Mensen interviewen, met ieder zijn eigen verhaal, zowel deelnemers als vrijwilligers en supporters. Ad hoc teksten schrijven, samenwerken met fotograven en vormgeving. En dan de laatste puntjes op de i voordat hij online gaat. We zijn heel trots op het eindresultaat en dat gevoel is bevestigd door alle positieve reacties die we mochten krijgen.


Saamhorigheid

Uiteindelijk lukt het dan ook nog om zelf op mijn fiets te klimmen en aan te sluiten bij de saamhorigheidsklim, een georganiseerde klim waarbij je met een groep voor de laatste keer naar de top gaat. Ik had het voor geen goud willen missen. Een prachtige weerspiegeling van Alpe d’HuZes. Tot volgende jaar!

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page