top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Ontwikkelen

Ontwikkelen is voor mij een werkwoord, een breed te interpreteren begrip, zonder einddatum. Het is eigenlijk een kernwaarde van mij. Ontwikkelen vind ik erg boeiend en belangrijk. En heel leuk overal op toe te passen.

Als persoon, als partner, als dochter, als zus, als hondenbaas, als vriendin, als buurvrouw, als tolk, als tolkmentor, als broedpartner, als collega, als ondernemer, en zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Allemaal gebieden waarop ontwikkeling aandacht vraagt. Aan jou wat en hoeveel je hiermee aan de slag wilt.


Mindset

Ik volg verschillende trainingen, seminars, lees boeken, spar met collega’s, laat anderen me een spiegel voorhouden en heb bij een coach gelopen. Op dit moment lees ik in een boek en volg ik een challenge over mijn mindset gericht op mij als ondernemer. Daarvoor moet ik natuurlijk eerst bij Marcha te raden gaan. Die gaat immers overal mee naar toe. En heeft, al dan niet bewust, invloed op wat ik doe.


Het gaat dan niet in eerste instantie om waar ik naartoe wil, maar naar wat ik niet meer wil. Wat dient mij niet meer, maar zit wel in mijn systeem en patronen. Nou kan je zeggen dat je daar niet aan wilt, en dat kan ik me goed voorstellen, alleen rijst dan de vraag: hoe weet je dan waar je wel heen wilt? En dat je echt alleen vanuit die intentie je energie daar in stopt?


Flow

Ben ik het wel eens zat? Soms,haha! En op dit moment zit ik in een flow. Het liefste zou ik mezelf nu een paar dagen opsluiten in een huisje op de hei. Samen met die stapel boeken, tijdschriften en oefeningen die ik heb verzameld. Lezen en dingen uitwerken. Alles verder in werking zetten, puzzelstukjes laten vallen. Ondernemen met Marcha én Handmate.


Binnenkort heb ik een ‘work-day’ met een groepje ondernemers. Hier kijk ik naar uit. Samen in een flow zitten werken en kunnen sparren waar nodig. Ik sta aan!


Tip

Oh en weet je wat ik zo fijn vind? Dat je liedjes die luistert aan jezelf zingt. Alsof je in de spiegel tegen jezelf zingt. Het gaat vaak over ‘you’ als in ‘de ander’. Maar draai het in je hoofd eens om. Liedjes gaan zo ineens heel anders klinken. Ik heb er al veel aan gehad! Nog steeds dankbaar voor die tip en daarom deel ik hem zo graag :)


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page