top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Ik sta weer aan

Bijgewerkt op: 5 dec. 2017

Na een periode zonder nascholingen heb ik mij weer ingeschreven voor een aantal nascholingen dit najaar en de kop is eraf.

Heerlijk om weer op deze manier met het tolkvak bezig te zijn. Kijken naar wat ik kan, wil leren, wil ontdekken en dat samen met een enthousiaste groep collega’s. Sinds de eerste bijscholing sta ik weer helemaal aan!


Nieuwe inzichten, tolkvaardigheden en lexicon in me opnemen als een spons. Samen uitdokteren hoe je een goede vertaling neer kan zetten. Voor kinderen of voor mensen die ouders gaan worden. En het mooie vind ik altijd dat je nieuwe inzichten bij zo goed als elke opdracht in kan zetten!


De reeks nascholingen die ik volg over tolken in het onderwijs gaat me los van veel leren ook inzicht geven. Zo wil ik door het volgen van deze training bijvoorbeeld ook bekijken of ik mezelf als tolk ook zie tolken in het onderwijs voor jonge kinderen. Het tolken voor kinderen vind ik heel leuk, maar tolken in het onderwijs is toch andere koek.


Voor de gebarentaalvaardigen onder ons: Hoe maak jij duidelijk van wie je rolneemt in een verhaal? Hoe zet je een punt achter een zin? Wat voor grammaticale onderdelen van de gebarentaal gebruik je niet bij kinderen tussen de 4 en 6 jaar? En weet jij het gebaar voor vacuümpomp?


Ik sta weer aan en ik vind het heerlijk! Voelt toch ook als een bevestiging van wat een geweldig mooi vak ik mag beoefenen! Joepie!

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page