top of page
  • Foto van schrijverHandmate

Gesprek vol passie

Hoe mooi is het om open in gesprek te zijn met iemand die ook een passie heeft? Mijn ervaring is dat de energie dan gaat stromen. Samen ga je broeden op en voor elkaars ideeën, zo inspirerend! Dit zijn de gesprekken die mij energie geven. Als gesprekspartner, en ook als tolk.

Iedereen kijkt met een andere rugzak, bril, perspectief, intentie. Super interessant dus om met anderen in gesprek te gaan. Over wat hen beweegt, wat hun dromen zijn, en je eigen dromen te delen. Een droom klinkt ver weg en dat draagt er denk ik aan bij dat je makkelijk helemaal los kan gaan met ideeën en beelden daarbij.


Broedsessie met mij

De afgelopen tijd heb ik verschillende inspirerende gesprekken gehad. En ik plan ze inmiddels ook vooruit. Broedsessies noem ik ze. Je hoeft er niets mee en je mag er alles mee. En echt, het is zo heerlijk! Het werkt bevrijdend om te dromen over wat misschien onmogelijk lijkt. Dit kan je allemaal samen doen en ook dat maakt het extra leuk. Voor je het weet ontstaan en er concrete plannen uit, al is het een volgende afspraak in je agenda. Hoe kun je nou beter gemotiveerd en gestimuleerd worden om van dromen plannen te maken.


Ik als tolk

Deze week had ik een tolkopdracht, een gesprek tussen twee mensen die van hun werk houden. Ze zochten elkaar (online) op om te kijken hoe ze elkaars kwaliteiten in kunnen zetten. Alleen daarvan word ik al helemaal blij. De ideeën en vragen waren in overvloed en vulden elkaar aan. De passie spatte werkelijk van mijn beeldscherm af! Als tolk hou ik me buiten de inhoud en ondersteun ik de communicatie. Maar je mag gerust weten hoe mijn hart groeide van de interactie tussen deze mensen.


Het werkt verslavend merk ik, dat broeden. En vanuit je passie kunnen werken is gewoon geweldig. Ik ben blij dat ik nu in deze vernieuwde energie zit, want ja, ik kom uit een hele andere fase, waarover later wellicht meer.


Begint het bij jou nou ook te kriebelen en lijkt zo’n broedsessie je wel wat? Stuur me dan een berichtje, ik ben benieuwd naar jouw dromen en ideeën.131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page