top of page

Over marcha

Mijn naam is Marcha Renia – van Deventer ('85). Eigenaar van Handmate Gebarentolk & Communicatie.

Ik ben opgegroeid in Limburg, en woon samen met mijn man en hond in Amersfoort. Een fijne stad om in te wonen en tevens lekker centraal in Nederland.
Mijn vrije tijd besteed ik graag aan sporten, bewegen, dansen, activiteiten met de hond, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling/spiritualiteit. Ik ben nieuwsgierig aangelegd, altijd met ontwikkelen bezig, vol enthousiasme en alles met een lach.

 

Sinds februari 2009 ben ik werkzaam als Tolk Nederlandse Gebarentaal en sinds 2012 begeleid ik als Tolkmentor ook studenttolken in hun laatste stage. Beiden geweldig leuk om te doen.
Functioneren als een communicatiebrug (meer dan twee talen!) geeft veel voldoening. En het ondersteunen van studenten in hun ontwikkeling naar ons fantastische beroep is elke keer weer leerzame uitdaging. En daar hou ik van!

 

De diversiteit aan mensen, opdrachten en locaties maakt mijn werk wat ik wil doen. Iedereen wil zichzelf kunnen uiten en gelijkwaardig participeren in een toegankelijke samenleving. Met een gezonde en stevige basis als professional aan het werk gaan. Daar draag ik graag een steentje aan bij. In een ideale wereld kan iedereen zijn dromen najagen.

 

Na verschillende omwentelingen naast mijn werk als tolk, is de ondernemer in mij, in de zomer van 2020, echt aangegaan. Een kant die ik nog niet op deze manier van mezelf kende en die ik heel graag wel inzet! Genoeg ideeën om uit te werken. En zeg nou eerlijk, jij hebt toch ook een droom? Waarom wachten als het nu kan?

Meer lezen? Kijk bij Meer over Marcha

bottom of page